Стихи
Проза
Разное
Песни
Форум
Отзывы
Конкурсы
Авторы
Литпортал

Альфонс


Альфонс
Альфонс (мой перевод с болгарского)
В это утро я проснулся поздно и по обыкновению сразу включил телевизор. Почти все каналы транслировали заявление Президента. Также показывали короткие репортажи из здания Сената, где проходило заседание. Полусонный, я не совсем понимал, о каких политических событиях идет речь. Приготовив для себя легкий завтрак, я уселся перед телевизором перекусить. И постепенно начал понимать, о чем вещают. Президент дал личное распоряжение о принятии Закона о контроле за доходами от проституции. Главе государства, наконец, удалось выполнить одно из своих предвыборных обещаний. Закон сформулирован и вскоре вступит в силу, и Президент был доволен.
Законопроект, который его противники в некоторых комментариях называли «Законом Левински», предусматривает увеличение налогов на проституцию на двадцать процентов. А это значит, что и мои доходы сократятся на одну пятую.
Почему меня это заботит? Потому что я – альфонс. Роста во мне около ста девяноста сантиметров, и, несмотря на стройность и даже некоторую внешнюю худобу, я довольно крепкий. О таких, как я, говорят – жилистый. Волосы я давно обесцвечиваю, и от этого они стали рыжими. Регулярно посещаю фитнес, солярий и косметолога. Хожу на маникюр, педикюр и делаю все возможные косметические процедуры, которые только существуют на свете. Волосяной покров на теле и лице свожу с помощью депиляции и смазываю кожу специальным кремом, замедляющим его рост.
В нашем агентстве все считают меня первым красавцем. Не случайно у меня больше всего клиенток. Некоторые – жены высокопоставленных и знаменитых личностей. Другие – просто состоятельные одинокие женщины, жаждущие душевного тепла.
Я, в отличие от других, беру только одну клиентку и отдаюсь ей полностью. Именно поэтому я абсолютно уверен в том, что она уходит от меня удовлетворенной и довольной.
Я – профессионал, и женщины доверяют мне, зная, что их имен никто никогда не узнает. Все останется тайной. Они уверены, что я никогда не стану шантажировать их ни фотографиями, ни снятыми на видеокамеру материалами.
***
- Я боюсь встречаться в отеле. Там меня могут узнать.
- Вы знаете, на какой риск идете, мадам Президентша?
- Я хочу, чтобы Вы меня обслужили по высшему классу, и Ваша работа будет хорошо оплачена.
- А как же Ваши охранники?
- Я освободилась от них. Может, хватит задавать лишние вопросы?
Интересно, как она нашла меня. Может быть, кто-то порекомендовал меня ей. Или она выбрала меня по каталогу? Она – жена самого влиятельного человека в государстве.
Она приехала на машине, взятой на время у подруги, одна. Лица ее почти не было видно, когда она переступила порог моего дома: его закрывали широкие поля шляпы. Я очень удивился. С кем мне только не приходилось встречаться! И с женой сенатора, и с женой конгрессмена. Но не каждый день судьба сводит людей моей профессии с женой Президента!
Она объяснила, что муж ее постоянно занят. Его интересуют только законопроекты, поправки к законам или торги на нефтяных биржах. Много времени в последнее время у него отнял закон о проституции. Несчастная Президентша! Одинокая, неудовлетворенная женщина! Она уже стала было подумывать о том, чтобы завести любовника из личной охраны. Но у охранников были такие неприятные обезьяноподобные лица, что она вновь и вновь отбрасывала эту идею. Пока однажды, перелистывая страницы ежедневной газеты, первая леди не наткнулась на рекламу нашего агентства.
Как я уже говорил выше, конфиденциальность – мой конек. Поэтому я и сейчас не стану описывать, как я провел время с женой Президента. Отмечу лишь то, что она настолько же старомодна в постели, как и ненасытна.
Незадолго до ухода она небрежно спросила: «Сколько?», и я назвал цену, в пять раз превышающую обычную – ту, которую я беру с иностранок.
- Я счастлива, и буду твоей постоянной клиенткой, дорогой!
- Я не против, но мы должны быть крайне осторожными.
- Я предупрежу тебя, когда приеду в следующий раз.
- Позвони из телефона-автомата, он к счастью не прослушивается.
Как видите, альфонсом быть не так уж плохо. Меня посещают женщины разные – от не очень богатых, которым едва удалось скопить денег на один сеанс, до тех, которых вы каждый день видите по телевизору. И всех их я одинаково уважаю. Печалит только то, что этот проклятый закон сократит мои доходы на одну пятую.
Но теперь я совершенно спокоен – у меня есть новый источник дохода. Она богата, и повышение тарифа, к которому я прибегнул исключительно с ней одной, на благосостоянии президентской семьи никак не скажется.

Ради Радев
Жиголото (оригинал)
Тази сутрин се събудих късно. Пуснах телевизора. Повечето канали показваха изявления на президента. Предаваха и откъси от заседания на Сената. Бях сънен и не схващах за какво е цялата тази политическа дандания. Приготвих си закуска и седнах пред телевизора да кльопам. Постепенно започнах да разбирам за какво става дума. Президентът лично изказвал одобрението си, защото бил приет нов закон за проституцията и контрол над доходите, постъпващи от нея. Държавният глава най-после изпълнил едно от предизборните си обещания. Президентът формулирал и направил всичко възможно за прокарването на този закон. Сега бил много доволен от влизането му в сила.
Законопроектът /в някои коментари противниците му иронично го наричаха закон „Люински“/ предвиждал увеличаване на данъците върху проституцията с двайсет процента. А това ще намали доходите ми с една пета.
Защото аз съм жиголо. Висок съм около метър и деветдесет, имам леко мършав вид, но съм жилав. Боядисвам си косата червеникаворуса. Редовно ходя на маникюр, педикюр, фитнес и солариум. Правя си най-различни козметични процедури, всичко за което мога да се сетя. Също така редовно премахвам космите по тялото и лицето си. Мажа си брадата с кремове, които забавят растежа и.
В нашата агенция често ми казват, че съм най-красивия измежду колегите си. Доказва го фактът, че аз имам най-много клиентки. Някои от тях са съпруги на високопоставени /известни/ личности. Други са просто заможни, но самотни жени. Жадуващи за малко топлина.
Никога не се занимавам с повече от една клиентка на вечер. Така съм сигурен, че ще мога да я задоволя напълно.
По отношение на професията си съм напълно дискретен. Жените, които ме посещават са сигурни, че няма да разкрия имената им на никой. Знаят, че съм коректен с тях. И няма да реша да ги шантажирам. Било чрез снимки, било чрез записи с видеокамера.
* * *
— Не искам да преспиваме в хотел, понеже може да ме разпознаят.
— Знаете ли какъв риск поемате, госпожо Президентша?
— Искам да бъда обслужена и ще ви заплатя добре.
— А вашата охрана?
— Измъкнах се от тия грозници. Сега ще спреш ли да задаваш въпроси?!
Може би някой ме е препоръчал. Може и тя сама да ме е избрала по каталога в агенцията. Обаче срещу мен стоеше съпругата на най-влиятелния човек в държавата.
Дойде самичка, с кола взета назаем от приятелка. Направо пристигна вкъщи, прикривайки по-голямата част от лицето си с някаква огромна шапка. Доста се изненадах. Бил съм с жени на сенатори. Бил съм с жени на конгресмени. Но не всеки следобед президентшата подещава хора с моята професия.
Тя ме осведоми, че мъжът и постоянно бил зает с дипломатически ноти, проектозакони, поправки към закони или пък подготовка на войни за петрол. Отделил много време и на прокарването на новия закон за проституцията. Горката президентша от доста време насам била самотна и незадоволена. Вече си мислела да потърси любовник измежду личната си охрана. Те обаче до един имали свински или маймуноподобни физиономии. В крайна сметка, докато Първата Дама разгръщала някакъв всекидневник, прочела обява на нашата агенция.
Както споменах по-горе, дискретността е основното ми качество. Ето защо няма да описвам как прекарах следобяда със съпругата на президента. Само ще отбележа, че в леглото е доста старомодна. Но пък за сметка на това — ненаситна. Малко преди да си тръгне, тя недискретно попита: „Колко?“ Казах и цена пет пъти по-голяма от тази, която взимам на чужденки.
— Доволна съм. Ще взема да ти стана редовна клиентка, миличък.
— Нямам нищо против. Само че и двамата трябва да вземаме особени предпазни мерки.
— Следващият път ще те предупредя преди да дойда.
— Обади се от някой уличен телефон. Така е по-малко вероятно да те подслушат.
Както виждате, не е лошо да си жиголо. Посещават ме различни жени. От не особено заможни /едва събрали пари за един сеанс/ та чак до тези, които виждате всеки ден по телевизора. Достъпни са ми неща, които не всеки може да си позволи. Лошото е, че този проклет закон ще ореже приходите ми с една пета.
Е, вече си имам нов източник на доходи. Тя е платежоспособна. Едно вдигане на тарифата специално за нея няма да и направи особено впечатление.





Рейтинг работы: 0
Количество рецензий: 0
Количество сообщений: 0
Количество просмотров: 11
© 04.12.2019 Лисичка
Свидетельство о публикации: izba-2019-2685367

Рубрика произведения: Проза -> Рассказ














1